onsdag, september 06, 2006

Det definitive (men komplet ufuldstændige) klubskifteindlæg

Jeg har længe haft lyst til at lave det ultimative klubskifte-indlæg, men jo længere tid der er gået, desto sværere bliver det at skrive. Der er nemlig sket rigtig mange ting og sager, og overblikket er længere og længere væk. Men her er et forsøg, hvor linkningen er lidt mindre omfattende end sædvanlig.

Elitedivisionen
Marienlyst
Er flinke til at melde ud og ser ud til at have 12 mand klar. BT, Nathan, Stewart og Jordan forsvinder og bliver erstattet af Mathias Haraldsson, Shaun Powell, Milos Stupar og Shane Alexander. Jesper Hansen hævder at de står en smule stærkere end sidste år. Jeg vil sige at alt afhængig af styrken af deres nye udlændinge kan de komme til at stå stærkere, men der vil nok gå lidt tid, ikke mindst med at spille en ny hæver ind, som vist nok lige har nogle landsholdsplaner med Australien først. Fyens skriver at Per Eggers er ude et halvt år.

Gentofte
Peter Borglund har skrevet at han også har 12 mand. Jeg var ude at kigge lidt på deres træningskamp imod Pepperdine, og det tyder på at de nye er: Jonas Napier (Rennes), Casper Munk (Lyngby), Ibrahim Alievski (libero, ynglingeholdet), Tobias Nielsen (Middelfart) og måske Nik West (Skårup). De skal erstatte Kristian Bech, Martin Møllerhøj, Alex Jacobsen, Søren Kristensen og Karsten Hansen. Det betyder at de rykker Mads Toubro ind på centeren, og at Lior Koren går ind i startopstillingen. Om de har en center mere klar i kulisserne, ved jeg ikke. Ellers er de da lidt sårbare på den position.

Middelfart
Her har jeg mest mine oplysninger fra en gammel nyhed fra deres hjemmeside. De har fået en amerikansk hæver, David Carlson, og vist nok flere udlændinge, men mister til gengæld deres udlændinge fra sidste år, mig bekendt (også Jeremy, selv om der står noget andet i nyheden). Søren Hansen er ny træner. Dertil kommer Jakob Hansen på center, BT på libero, og Lars Hoppe rykker ud på kanten.

Aalborg HIK
Dyb tavshed fra det nordjyske, i hvert fald på nettet. De har fået en slovakisk træner, ifølge et DR-link som nogen skrev i kommentarerne til mit forrige klubskifteindlæg. Nå ja, så har jeg lige fundet en lille DR-note, hvor der står at HIK måske på et tidspunkt kan komme til at hedde AaB Volley, men det har ellers ikke noget med sagen at gøre. De plejer ikke at gøre det så meget i udlændinge, undtagen på hæverposten, så succesen kan komme til at hænge på om folk som Vestergaard-brødrene, Olufsen, Villadsen og Heiselberg fortsætter. Niels Knudsen smutter til Århus.

SK Aarhus
Her ser svingdøren ud til at køre på fuldt tryk igen i år (og kun Chuck Norris kan jo smække en svingdør). Efter mine oplysninger bliver Makoto, Sascha, Daniel og sikkert også Ole og Rusti. Anders Aarkrog, Diego, Søren Ravnkjær, Jean, Brian Nordberg er vist ude. Mikkel Simonsen, Steffen Vestergaard og et par friske canadiere kommer til.

DHG Odense
Har haft gang i lidt oprustning: Morten Mau, Jacob Skovsgaard og en grønlandsk center. Derudover har Dennis Hansens navn været nævnt i Fyens Stiftstidende, sammen med profiler som Martin Nielsen og Jakob Oppenheim fra tidligere. Alt i alt kunne tingene godt lysne lidt for dem i forhold til sidste års grundspil, selv om det næppe er et hold, der kan spille om medaljer.

Lyngby
Der har været lidt om truppen på deres hjemmeside. Ikke mange tilbage af de oprindelige cirkusfolk. Der er dog tilpas mange dygtige spillere til at de sikkert også vil kunne kæmpe med om slutspilspladserne.

Spentrup
Kunne godt få et meget spændende hold. Martin Henningsen spiller med dem (og der er vist et par forstærkninger mere), og ham kender vi jo som en god stabil kraft (men Spentrup-spiller, Martin...?). En enkelt stabil kantspiller gør dem dog ikke til et stærkt elitehold, så de skal nok være heldige for at få slutspilspladsen.

Amager
De har fået overtalt en enkelt Hvidovre-spiller til at skifte (ud af tre henvendelser). Angutimmarik skal åbenbart spille kant, og det er vi mange der er spændte på at følge. På centeren har de mistet Allan Holck og fået Holtes to Nils'er. Har mistet Troels som hæver. Mon ikke de skal kæmpe med Spentrup, Lyngby og DHG om at undgå bunden.

Holte
Det står endnu ikke klart om de trækker deres hold (i hvert fald ikke på Infosport), eller om deres nuværende andetholdsspillere vil indtage pladsen på elitedivisionsholdet. Men det står vist ret klart at truppen fra sidste sæson er væk. Hvis de vælger at spille "de gamle" i elitedivisionen, bliver det spændende hvordan de kan klare det. Dygtige spillere er de jo.

En hurtig forudsigelse kunne være at Marienlyst, Gentofte, Middelfart, SK Aarhus og Aalborg HIK går i slutspillet. Ligesom sidste år kunne der godt blive et niveauspring mellem nummer fem og seks, for de øvrige hold (med eller uden Holte) tror jeg bliver ret jævnbyrdige.

1. division
Det er jo nok så væsentligt for mig personligt i år at kigge på 1. division. Men det er også interessant fordi der er sket ting og sager i især et par udvalgte 1. divisionsklubber. I Århus har ASV fået stærk tilgang af Niels Knudsen, Diego Cella, Anders Aarkrog, Søren Ravnkjær og Ulrik Degn.

I København er det Frederiksberg der har snuppet en lille håndfuld Gentofte-spillere. Med Martin Siig, Søren Kristensen, Karsten Hansen og Lasse Toft på holdet ser det spændende ud for Frederiksberg.

Derudover må man notere sig at en af de stærkere 1. divisionsklubber i de senere år, Skårup, har måttet trække deres hold.

ASV er jo særligt interessante for os fordi vi møder dem i pokalen allerede på tirsdag. Frederiksberg kommer vi til at kæmpe imod i 1. division øst, men den række må få sit eget lille forskræp inden sæsonstart den 23. september.

Lidt mere om vores eget hold inden Knallecup, som vi spiller i den kommende weekend.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg kan tilføje, at jeg også har hørt, at Thomas Back er stoppet i HIK. Det hedder de vist stadig.

Anonym sagde ...

Sascha skal ikke spille i SK Århus. (Han skal vist spille i Middelfart). Desuden er det kun den ene af de to canadiere, diagonalen, der skal spille i SK. Rygtet vil at der i stedet kommer en australsk center og libero.Torben Kjærsgaard(SKF) erstatter Søren Ravnkjær.

Anonym sagde ...

Amerikanske & australske kanter til MVK (1 af hver) Derudover prøvetræner en amerikansk center i klubben.

Anonym sagde ...

Martin Korsbæk Madsen stopper i Middelfart, da han skal et år til Canada.

Anonym sagde ...

SK får endnu en japaner (http://www.volleynet.dk/klient/vis_nyt.php?id2=6857&id=124&tilbage=/klient/nyheder-klient.php&start_nr=0)

Anonym sagde ...

Kan tilføje at den unge Vestergaard-bror skal spille i SK.

(Chuck Norris spillede engang russisk rolette med en ladt pistol - og vandt!)

Hvordan står det til i Hvidovre?

Kasper sagde ...

Tak. Den tredje Vestergaard-bror, er det ikke ham jeg kalder Steffen i mit indlæg? :-)

Jeg poster noget om Hvidovre i dag.

Anonym sagde ...

ER der nogen der ved om Rune stadig slår sine folder i Lyngby??

Anonym sagde ...

Der skulle selvfølgelig stå om han slog sine folder i Amager??