mandag, maj 29, 2006

Det traditionelle klubskifte-indlæg

Sæsonen for klubskifte-nyheder er i gang. Som sædvanlig er det ikke alle klubber der kommer med officielle udmeldinger så tidligt, men der er dog nogle. Jeg gider måske ikke være typen der viderebringer løse rygter, men skriv løs i kommentarerne hvis I ved noget.

De officielle nyheder vedrører hidtil mest de to DM-finalister.

Marienlyst
Er flinke til at offentliggøre hvem de skriver kontrakt med. De har indtil videre forlænget med deres fire centere samt Paw Harder og Lasse Westergaard, og så har de fået en ny libero, Mathias Haraldsson fra DHG, som de i øvrigt har præsenteret som ny libero én gang tidligere. Og så er det ikke nogen hemmelighed at de mister Jordan Hove til Wuppertal. Tidligere så det ud som om BT skulle til udlandet, men han er nu blevet præsenteret som ny libero i Middelfart. Seneste nyheder er at Nathan Roberts ligesom Jordan skal til Wuppertal. Til gengæld har de fundet en ny hæver i Australien, Shane Alexander. Han er åbenbart 2,02.

Middelfart VK
Har skrevet kontrakt med Søren Hansen som træner. Chad Grimm flytter tilbage til Canada. De mister Morten Mau, som åbenbart skal spille for DHG. Derudover er Martin Korsbak på vej til Canada for at spille universitetsvolley. BT kommer til. Det kunne jo være sjovt hvis Lars Hoppe indgår i en større fynsk libero-rotation og skifter til DHG, men det tvivler jeg på. Mere sandsynligt er det nok at han er på vej til udlandet eller ud på kanten.

Udlændinge
Det interessante spørgsmål er selvfølgelig hvad der sker på udlændingesiden. I den forgangne sæson så vi vel det højeste niveau nogensinde for udenlandske spillere. Folk som Geovan Santos, Aaron Schulha, Nathan Roberts, Makoto Yamaguchi, Jeremy King og Jordan Hove er vel blandt de bedste spillere der nogensinde har optrådt i den danske elitedivision, og spillere på det niveau vil jo altid have stor indflydelse på resultaterne.

Spørgsmålet er om holdene kan holde på spillere af den kaliber. Jordans og Nathans tid i Danmark er jo åbenbart slut foreløbig. Til gengæld bor Santos mig bekendt i Danmark på grund af familie, så han bliver her vel. De øvrige af de nævnte ved jeg ikke noget endeligt om, men de bør være så gode at de har mulighed for at opnå kontrakter i lande hvor man er bedre betalt som volleyballspiller.

Hvis størstedelen af udlændingene smutter, vil det så vise sig, hvilke klubber der har held til at skaffe nye udlændinge af samme kvalitet. Den tid hvor man kan vinde et danmarksmesterskab med udelukkende danske spillere, ser i hvert fald ud til at være forbi foreløbig.

35 kommentarer:

Anonym sagde ...

Makoto Yamaguchi bliver i SK Aarhus. Brian Nordberg tager udenlands. Rygterne sætter Niels Knudsen i forbindelse med SK Aarhus. Desuden siges det SK Aarhus vil prøve at få unge danske spillere med i truppen.

Anonym sagde ...

Napier skal vist til Gentofte!

Kasper sagde ...

Det er i hvert fald også noget jeg har hørt fra flere sider, så det er nok tæt ved at være officielt.

Anonym sagde ...

Jeg så et par kampe med HIK, hvor deres amerikanske hæver gjorde det rigtig godt. Sikkert den bedste de har haft. Det er godt med gode udlændinge i rækken.

Anonym sagde ...

jeg har hørt at martin stenderup fra middelfart tager til københavn er der nogen der ved om det er rigtigt??

Anonym sagde ...

Jeg tror at Martin Stenderup bliver i Middelfart. Har ikke hørt noget om københavn

Anonym sagde ...

Rygterne vil vide at Skårup får to Jugoslaver. Så kan det være at det bliver til oprykning i tredje forsøg

Anonym sagde ...

nu må vi se de behøver jo ikke være gode fordi de er fra serbien, er det ikke det de vil kaldes nu når de kommer der fra??

Anonym sagde ...

Jeg har også hørt at Hvidovre 2 får forstærkninger...

Anonym sagde ...

Iflg. Fyens Stift... tager bliver Martin Stenderup, Lars Hoppe & Bo Amelung i MVK, mens Korsbak tager med Chad til Canada. Derudover skifter Jacob Hansen fra DHG til MVK..

Anonym sagde ...

ved i om middelfart har planer om nogle udlændinge? og har marienlyst flere udlændinge i baglommen?

Anonym sagde ...

Anders Aarkrog, Diego Cella og Søren Ravnkjær skifter fra SK Aarhus til ASV Aarhus!

Anonym sagde ...

er det muligt at få et overblik over holdene for næste sæson?

Anonym sagde ...

Marienlyst har skrevet med, hvad der åbenbart er noget af en stjerne.

http://www.marienlystcentret.dk/volley/sidstenyt.php?hent=532

http://gomason.cstv.com/sports/m-volley/mtt/powell_shaun00.html

Ellers er der ikke de vilde offentliggørelser, Middelfart har åbenbart givet Jeremy King et tilbud om at komme tilbage (http://thetaoofkinger.blogspot.com/), ellers er der usædvanligt stille fra den front. Også lidt en overraskelse at de ikke tilmeldte sig Europa Cup'en!

Anonym sagde ...

Har lige læst på en amerikansk hjemmeside at Josh Zuidema fra USA skal spille i Middelfart

Anonym sagde ...

Det ser også ud til at en del af de udlændinge der tidligere har spillet i Danmark, rejser videre rundt i Europa:
Richard Faucher skal spille i Terville i Frankrig
Ahmad Masajedi skal spille i Mont St Guerbertin i Belgien
Lee Montgomery skal spille i Habo i Sverige

Anonym sagde ...

Video med Josh Zuidema på:
http://www.bringitusa.com/players/video.php?video=Josh.Zuidema.mov&title=Josh%20Zuidema&id=1

Anonym sagde ...

De oplysninger du har, er fra sidste sæson, Josh spillede i MVK sidste halvdel af sidste sæson. Det samme er gældende for Lee J, der spillede i Habo sidste sæson, Richard & Ahmads klubber er også fra sidste sæson. Tror endda Ahmads er fra forrige.. Det er dem der er streget over med gult, der har kontrakt for kommende sæson..

Så desværre ikke noget nyt at hente fra den side:-)

Anonym sagde ...

Så skulle indlægget have haft overskriften: "Udlændinge med fortid i den danske elitedivision, har svært ved at finde nye klubber" ;-)

Anonym sagde ...

Hehe, tror nu nærmere det er et udtryk for at mange af spillerne først får kontrakt indenfor de næste 14-dages tid, i hvert fald officielt. Sådan har det i hvert fald virket de sidste par sæsoner..

Men ellers har du ret, der er et par af dem der har haft lidt svært ved at få job efter at have forladt Danmark..

Anonym sagde ...

skal amager ikke ud og bruge penge de har jo lige fået nogle håndøre:)

Anonym sagde ...

middelfart har fået ny hæver fra USA og jacob hansen fra dhg. et mærkeligt sted at forstærke holdet og man kan komme ind hvor godt det er for dansk volley at en af de to unge hæver talenter formindlig må få en plads på bænken efter en ellers god første sæson i elitet, hvad mener I?

Anonym sagde ...

Morten Mau skal som sagt spille for DHG næste år. Ja, det virker meget mærkeligt at Middelfart har købt en udenlandsk hæver, for han er jo nok ikke købt som 2. hæver.

Anonym sagde ...

DHG offentliggjorde godt nok at Mau skulle spille der næste sæson, men han stod ikke på den liste over 5 navne der var i Fyens i sidste uge, så..

I øvrigt officielt at Jeremy King vender tilbage til MVK. Hoppe og Jesper Berthelsen fortsætter også, historien melder ikke noget om Funch & Simonsen!? Skriver også de venter at skrive med en stærk kant inden længe.. (http://middelfart-vk.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=69&Itemid=68)
Ja, hæverhistorien er ikke til at forstå, men Stenderup fortsætter under alle omstændigheder.

Anonym sagde ...

man kan se det som både godt og skidt for martin at der kommer en anden hæver som man må formode er god. det gode er at han vil kunne lære en masse både af træner som alle ved selv er en god hæver og af den anden hæver. det negative er selvfølgelig mangel på spilletid.

sad også at tænkte på, hvis man bare tilbød mau det halve af hvad den nye hæver får, uden at vide hans løn er, ville han jo nok blive eller hvad?

Anonym sagde ...

Ja det er altid godt for en ung hæver at træne sammen med en mere rutineret hæver som han kan lære noget af, men jeg vil dog mene at Martin har klassen til at spille fuld tid. Hvem er de fem nave fra DHG?

Anonym sagde ...

Er der ingen rygter om spillertrup i de københavnske klubber (Holte & Gentofte)?
Lyngby har allerede sat hold, se deres hjemmeside.

Anonym sagde ...

Hvad med de jyske klubber? Aalborg skal vel ud og hente en hæver - og en ny træner, da Thomas tilsyneladende stopper.
SK står vel foran at skulle skifte det meste af holdet igen!?

Anonym sagde ...

HIK har forhandlet med en udenlandsk træner, ved ikke om det bliver til noget. Men de vel helst satse på unge danske hævere.

Anonym sagde ...

er der nogen der stopper i hik eller er der sammesom sidste år på nær niels knudsen og deres hæver??

Anonym sagde ...

Slovak bliver HIK-træner:
LINK

Anonym sagde ...

Niels Knudsen skal til ASV:
Link til nyhed på ASV.dk

Anonym sagde ...

efter hvad jeg har hørt kommer king ikke tilbage til danmark men skal spille i portugal

Anonym sagde ...

Tror jeg du har ret i, han står i hvert fald på holdlisten i Castêlo da Maia's hjemmeside..
Desuden sammen med en anden tidligere MVK-spiller Lee J. Montgomery..

http://www.cmgc.pt/index.php?option=wrapper&Itemid=102

Der er ikke rigtigt kommet noget udspil fra MVK om evt. erstatning, men det kommer vel, de kommer da i hvert fald til at mangle nogle kanter..

Anonym sagde ...

Michael "Mio" Nielsen bliver spillende træner for Midtfyns 1.div. herrer. Se Midtfyns hjemmeside: