fredag, september 22, 2006

1. division øst - et par forudsigelser

I weekenden går det løs med 1. division øst, og det bliver egentlig meget sjovt at prøve kræfter med en ny række, selv om man lige nu kan have fornemmelsen at vi er blevet snydt for en plads i Elitedivisionen efter at både Holte og Skårup har trukket sig.

Mit traditionelle kig på divisionen forud for sæsonstart bliver sikkert mere upræcist fordi det alt andet lige er sværere at finde præcise oplysninger om hvad der sker på forskellige 1. divisionshold end elitehold.

Fakta er at vi er 10 hold i rækken. Vi spiller om fire pladser i forårets elitekvalifikation og seks i 1. division øst. Der er tre andethold, som ikke kan spille elitekvalifikation. Reelt kæmper rækkens syv førstehold altså om de fire pladser i elitekvalen.

Derudover skal det vel nævnes at der i forårets elitekvalifikation kun er én oprykningsplads på grund af en ny struktur fra næste sæson, men som nævnt i Holte-nyheden kan holdtrækningen måske få indflydelse på formatet. Kunne man for eksempel forestille sig at nummer fem også får mulighed for at komme i elitekval?

Holdene i 1. division øst, alfabetisk:

Frederiksberg
De har fået tilgang af Martin Siig, Søren Kristensen, Lasse Toft og Karsten Hansen. Dygtige spillere, og de vil afgjort blive et tophold og snuppe den ene kvalplads. Jeg forestiller mig at vi kan komme til at kæmpe med dem om førstepladsen her i efteråret (uden at have regnet andetholdene med).

Gentofte II
Sidste sæson var det et rent talenthold, men med nogle ganske store talenter, så de klarede sig nydeligt. Nogle få af talenterne har nu fået chancen i Gentoftes førsteholdstrup, så måske har de mistet lidt. På den anden side bliver talenter jo gerne bedre med tiden.

Grøndal EV
De kunne stille et fornuftigt hold i sidste sæson og kunne drille nogle af de bedre hold i elitekvalen (inklusive os). De har fået en ny australsk træner, og det lyder lidt ambitiøst, men samtidig må man sige at de har brug for spillerforstærkninger hvis det skal være rigtig ambitiøst. Det har jeg ikke hørt om de har fået, men det får vi jo at se allerede på søndag.

Holte II
Det er formentlig stadig den erfarne garde, og de plejer jo at være rigtig gode. Det bliver en spændende test at møde dem. De plejer at slutte i toppen, selv om de ikke vil kunne bruge det til så meget.

Korsør-Slagelse
Vi mødte dem i HVK-Cup, og hvis det er deres hold og deres niveau, får de det svært. De kan dog sagtens have manglet nogle, men jeg har svært ved at se dem andre steder end i nederste halvdel.

KV61
Dem mødte vi også i HVK-Cup, og de havde nogenlunde samme niveau, og det var heller ikke godt. De manglede primus motor Claus Møller Madsen og muligvis nogle flere, men stadig bliver de næppe tophold.

Lyngby II
Det kan måske være en blanding af nogle af de gamle cirkusfolk og nogle af deres yngre kræfter. Det kan godt være et farligt hold, men jeg gætter egentlig mest da jeg ikke ved hvem der spiller på det.

PVC Lyngby
Vi har mødt dem et utal af gange de seneste år og faktisk vundet hver gang, men sjældent særlig stort. Hvis de har samme trup som i sidste sæson (eller endda er blevet forstærket), tror jeg på at de vil snuppe en plads i kvalen, men hvis (for eksempel) Jeppe Brinck eller Kristoffer Bergholt har fået nok af divisionsvolley, vil de få det sværere.

VLI
Dem kender jeg meget lidt til. Vurderet ud fra deres resultater har de naturligvis en chance for at spille sig i elitekvalifikation ligesom i sidste sæson, men de virker umiddelbart ikke som topholdsmateriale.

Hvidovre
Lad os da bare tage mit eget hold med. Jeg synes vi har kvaliteten på alle pladser til at være tophold, og spilleglæden er vendt tilbage. Vi skal dog ikke have så mange skader før vi er sårbare, men lige nu er stort set hver eneste spiller i bedre form end han var i foråret.

Den samlede vurdering er at Frederiksberg og vi bør kunne snuppe to af kvalpladserne. De to øvrige bør blive fordelt mellem Grøndal EV, PVC, VLI og måske KV61. De tre andethold vil utvivlsomt kunne få masser af indflydelse, og sandsynligvis vil et par af dem også slutte i den gode ende.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Man kunne måske også bare slå de 2 kvalpuljer sammen. Så vil der være 11 hold og så nøjes med en enkelt turnering = 10 kampe.

Jeg mener i hvert fald det vil være lidt urimeligt med 1 elitehold i den ene pulje og 2 i den anden, så kan man vel forvente der er nogle 1. divisions hold der tænker lidt vel meget over deres placering.

Peter Kjellerup

Anonym sagde ...

Ja, vi for det svært. Tror det bliver HVK, og Frederiksberg, som kommer til at dominere rækken. PVC skal nok tage en plads. Den sidste plads går nok til Grøndal. Men vi giver da ikke op på forhånd. Claus KV 61

Anonym sagde ...

Hej Kasper..

Spørgsmålet er om Holte II ikke kan rykke op nu, hvor deres førstehold er blevet trukket?!

- mon ikke de havner i elitekvallen i så fald..

-Søren

Kasper sagde ...

Holte kan ikke rykke op i år. Det fremgår tydeligt af meldingen fra Turneringsledelsen: http://www.volleynet.dk/nyheder.php?id2=6907

Det interessante spørgsmål er hvornår de kan overtage status som førstehold i klubben, altså om de kan blive i 1. division med den nye struktur.

Det kan de vist godt.