lørdag, april 01, 2006

Endnu mere matematik

Lørdagens vigtige kamp gav en sejr på 3-1 til Spentrup over Randers. Vi havde jo gerne set en Randers-sejr, men det ene sæt kan også få betydning, dog kun hvis vi slår PVC Lyngby søndag. Hvis vi taber, skal vi under alle omstændigheder slå Spentrup i sidste kamp, og så kan deres sætscore være ligegyldig.

Det er blevet lidt mere overskueligt at regne på sætscore og den slags, så her følger en slags tvangsnørderi. Hvor ville det være meget lettere hvis man bare kunne gå ud og spille kampen.

Hvidovre VK: 8 kampe, 10 point, sætscore +5
----------------------------------------------
Spentrup IF: 8 kampe, 8 point, sætscore 0
PVC Lyngby: 8 kampe, 8 point, sætscore -1

Manglende kampe:
Hvidovre - PVC Lyngby (søndag)
Grøndal EV - PVC Lyngby (torsdag)
Grøndal EV - Spentrup (lørdag)
Hvidovre - Spentrup (søndag)

Her er de mulige udfald af søndagens kamp og lidt om hvad de betyder for kampene i sidste runde:

  • Hvidovre - PVC Lyngby 3-0 = PVC er væk. Selv hvis Spentrup slår Grøndal med 3-0, skal vi stadig blot have et enkelt sæt i sidste kamp. Hvis Spentrup slår Grøndal 3-1, kan de kun få en boldscoreafgørelse ved at slå os 3-0.
  • Hvidovre - PVC Lyngby 3-1 = PVC er væk. Hvis Spentrup slår Grøndal 3-0, skal vi bruge et enkelt sæt i sidste kamp for at få en boldscoreafgørelse. To sæt eller mere, så klarer vi den. Hvis Spentrup slår Grøndal 3-1, kan vi nøjes med et enkelt sæt. Hvis de slår Grøndal 3-2, skal de slå os 3-0 i sidste kamp for at få boldscoreafgørelse.
  • Hvidovre - PVC Lyngby 3-2 = PVC er væk. Hvis Spentrup vinder 3-0 over Grøndal, skal vi have to sæt imod dem i sidste kamp. Hvis de vinder 3-1 over Grøndal, så skal vi bare have et enkelt sæt for at få en boldscoreafgørelse og to for at klare den. Hvis de slår Grøndal 3-2, skal vi bare have et enkelt sæt for at rykke op.
  • Hvidovre - PVC Lyngby 2-3 = Så ligger vi a point med PVC før sidste runde, men med fire sæt bedre sætscore. En sejr over Spentrup i sidste kamp vil så være nok til at sikre os andenpladsen, men et nederlag kan vi nok ikke bruge til noget.
  • Hvidovre - PVC Lyngby 1-3 = Så ligger vi også a point med PVC dog kun to sæt bedre i sætscore. Så skal vi slå Spentrup større end 3-2 hvis PVC har vundet 3-0 over Grøndal (fordi tallene viser at en boldscoreafgørelse vil falde ud til PVC's fordel).
  • Hvidovre - PVC Lyngby 0-3 = Det vil være et skidt resultat. Så ligger vi helt lige med PVC før de sidste kampe, og det betyder at vi skal slå Spentrup større i sæt end PVC slår Grøndal.
Hov, jeg glemmer totalt at skrive noget om kampen. Sådan her skrev jeg før vi mødte dem i februar. De fleste ting gælder endnu. Selve kampen gik således. Ligesom imod Randers er vi lidt tyndt besat, men kan stadig stille et hold af folk i rimelig form. Bring it on.

Ingen kommentarer: