mandag, april 03, 2006

Tilskueroplevelse

Jeg må nævne at jeg var ude at se en fantastisk volleyballkamp søndag. Gentofte og Marienlyst spillede DM-semifinale, og det var sgu noget af det mest spændende jeg har oplevet.

De fleste kan se at der er en håndfuld rigtig stærke hold i mændenes elitedivision i år, og at de ligger tættere end for eksempel sidste år. Men som jeg har skrevet tidligere, har der kun været få tætte kampe. Det skyldes forhåbentlig bare at der i de fleste kampe har været et hold der spillede rigtig godt. Men i denne her kamp var der to gode hold der spillede rigtig godt.

Og så fik kampen den mest vanvittige afslutning. Først så det ud som om Marienlyst havde tabt da de bagud 2-1 i sæt og 24-21 skiftede BT ud med en center i modtagningen. Men Gentofte chokede lidt på de næste bolde, og så sideoutede begge hold op til 28-28 med fire matchbolde mere til Gentofte før Marienlyst fik vundet to i egen serv.

I 5. sæt lignede det igen Gentofte det meste af vejen, men her var det ikke så meget gummiarm, men mere en kanon-serveserie fra Nathan Roberts der bragte Marienlyst tilbage fra 10-12 til 14-12. De troede også at de havde taget det sidste point, men efter næsten et halvt minuts jubelscener med hele truppen inde på banen gik det op for dem at der var dømt net på blokaden. I forvirringen tog Gentofte det næste point, men herefter var det igen sideout på sideout frem til 19-18, hvor Marienlyst fik sat et stop i blokaden. BT og Jesper Hansen kastede sig begge efter bolden ude ved bænken, og BT's skulder blev åbenbart revet af led. Bolden kom dog op, blev hævet, og Nathan Roberts fik den slået ned.

Man sad måske med en lille fornemmelse af at de meget tætte afgørelser ville være en fordel for Marienlyst. Jeg ved ikke hvorfor. De virker bare lidt mere sikre og lidt mindre svingende. Men det var en kamp der havde det hele. Godt spil, spektakulære angreb og redninger, spænding, stemning, en grim skade og næsten også en slåskamp bagefter. Læs mere hos Jordan Hove, Peter Borglund og Nathan Roberts.

Ingen kommentarer: