lørdag, marts 12, 2011

Kampen om semifinalen

Weekenden byder på en af den slags grundspilsafslutninger som man er nødt til at elske. Hvidovre spillede sig i sidste runde op på fjerdepladsen i Elitedivisionen med en sejr over Lyngby. Sejren blev ganske vist et sæt mindre end vi alle sammen havde håbet, men det var nok til at overhale Aalborg HIK og føre med ét sæt før sidste runde.

Vi tager imod Holte søndag kl. 15.00, og først kl. 19.00 skal Aalborg HIK spille på udebane imod Skovbakken. Det vil altså sige at vi skal vinde 3-0 hvis vi selv skal afgøre tingene. Alle andre udfald, og så må vi vente på resultatet fra Århus og håbe på hjælp fra Skovbakken.

En afgørelse på boldscore er en mulighed, men ligger ikke specielt godt til Hvidovre. Her er vi nede med 9 bolde før runden, så vi vil helst vinde den på point eller sætscoren.

Det er en sjov situation at stå i. Først og fremmest fordi det er første gang nogensinde at vi er tæt på en semifinale. Men også mentalt spændende fordi vi simpelthen er nødt til at gå 100 procent efter den 3-0-sejr.

Jeg har et klart billede af to tidligere sæsonafgørelser der mindede om denne. Begge dog i elitekval, men med det fællestræk at alt blev afgjort i sidste kamp. I den ene af sæsonerne var vi selv det førende hold og fik besøg af Spentrup, som skulle slå os 3-0 for at overhale os. Det gjorde de. Læs mere i arkivet, april 2006.

I den anden skulle vi selv vinde 3-1 eller mere over Midtfyns for at rykke forbi dem. Vi vandt 3-0, og det var i marts 2007.

Læren fra de to situationer er måske at det er væsentligt federe rent mentalt at skulle ud at gå efter en sejr i den sidste kamp frem for at "forsvare en føring". I kampen mod Holte skal vi på sin vis begge dele. Det er os der har føringen, men vi kan kun være sikre på at forsvare den ved at angribe og gå efter en 3-0-sejr.

Bring it on!

Billedet er taget af Bjørn Johansson. Se flere på bjohansson.dk.

Ingen kommentarer: