tirsdag, januar 08, 2008

Nytårsstatus i eliten

7-8-9 runder er spillet af mændenes elitedivision, og her i jule-nytårspausen er det vel tid til at gøre lidt status.

Den nye turneringsstruktur skulle give flere kampe, men på grund af DHG's trukne hold og en landsholdspause er det endnu ikke blevet tilfældet. Middelfart har spillet så lidt som 7 kampe dette efterår, mens Gentofte har 9 og de øvrige hold har 8. Det gør det jo lidt sværere at give en præcis status ud fra stillingen, men her er et forsøg.

Marienlyst er smuttet fra de andre. De er stadig ubesejrede og temmelig langt foran resten. Det virker som om Gentofte (og til dels Hvidovre) er det eneste hold der har givet dem rigtige problemer i de indbyrdes kampe.

De andre hold har slået hinanden på kryds og tværs, og dermed er der stadig spænding om de tre af semifinalepladserne og den ene nedrykningsplads.

Gentofte og Middelfart ser ud til at være gode bud på de to af semifinalepladserne, og det kunne se ud som om ASV og Hvidovre får svært ved at blande sig i kampen om disse pladser, hvilket ville gøre den sidste plads til en kamp mellem Aalborg HIK og Aarhus Volley.

Jeg vil dog skynde mig at tage en masse forbehold. For både Gentofte og Middelfart gælder det at de opererer med en ret lille trup, og at skader til nogle enkelte nøglespillere kan få deres niveau til at falde drastisk. Hvis de undgår det, ser de imidlertid ud til at være de næststærkeste hold.

Aarhus Volley er jo næsten altid et mysterium, og så længe Thorkild kan nå at styrke truppen med en udlænding eller to, kan deres niveau stadig rykke sig, men det skal det nok også hvis de skal have medaljer. Aalborg HIK har efter min mening underpræsteret lidt. Jeg synes deres trup er fornuftig, men vores kamp imod dem i Hvidovre viste at modtagningsproblemer giver dem et lavt bundniveau.

ASV har vist at de er tæt på i hvert fald Aarhus og Aalborg, men det har ikke været nok til at skrabe mere end en enkelt sejr hjem mod andre end Hvidovre. De kan sagtens få flere sejre, men er også sårbare over for skader.

Og så Hvidovre. Med vores meget svingende niveau kan vi ikke brokke os over vores placering. Men vi har vist nok af gode takter til at vi tør tro på flere sejre. Jeg vil mene at vi er et af de hold der vil tabe mindst i niveau ved at mangle tre-fire spillere fra startopstillingen, og det kan vise sig at blive en styrke i en lang sæson.

Kort sagt tror jeg på Marienlyst som etter, Gentofte og Middelfart på de næste pladser, Aarhus og Aalborg i kamp om fjerdepladsen og ASV og Hvidovre i kamp om sjettepladsen. Med forbehold for tilgang, skader og andre ting, som kan rykke niveauet væsentligt for nogle hold.

3 kommentarer:

Unknown sagde ...

Godt at se din nytårs-status. Jeg har netop savnet et indslag som dette i den larmende nytårs tavshed kun afbrudt af alt for meget ævl...

God vind

Olaf

Flemming West sagde ...

spænende at læse din nytårs-status, som jeg er meget enig i!

Men lige en lille opdatering, transfer vinduet er lukket pr. 31-12 så bort set fra de tre spillere som Thorkild har hentet mellem jul og nytår kan han eller for den sagt skyld andre ikke nu supplere trupperne!

Ses søndag :-)

Kasper sagde ...

Hej Flemming

Tak for det. Jeg vidste vist nok at der var indført en sidste transferdato, men havde lige glemt at det var ved nytår. Vi bruger jo ikke det med udlændinge så meget selv.

Havde så ikke hørt om de nyeste spillere i Aarhus Volley.