torsdag, maj 22, 2008

Og så lidt om U17-DM

Ja, nu fik både U19-DM og U15-DM jo deres egne indlæg her på bloggen, så hvorfor ikke U17 når jeg nu rent faktisk var til stede i hallen for at se finalerne?

Først og fremmest var det et flot arrangement. I forhold til U15-DM var der virkelig god plads til tilskuere, og der var virkelig mange der kiggede på, som Max' billeder viser.

Igen vil jeg helst udtale mig om drengene. Her blev det en meget klar triumf for Gentofte, og det var ikke nogen overraskelse. Gentofte-holdet er kendetegnet ved gode boldspillere, og så har de stort set et helt hold af 91'ere, som var den ældste U17-årgang.

Deres bredde er også med til at adskille dem fra de andre hold. De mødte Grøndal i finalen, og Grøndal har også nogle gode spillere, men bare ikke så mange som Gentofte, og det betyder bare at der er nogle opstillinger hvor de får svært ved at afgøre bolden.

Den vigtigste årsag til Gentoftes succes i denne aldersgruppe er dog nok at drengene allerede har trænet utrolig meget i deres relativt korte liv. De er derfor både boldsikre og ret modne som volleyballspillere og kan spille med få fejl. Eneste forbehold med dette hold er at de ikke har særlig stor højde, og det kan selvfølgelig betyde noget for deres potentiale som seniorspillere. Måske findes der spillere med lige så stort eller større potentiale på nogle af de andre hold, potentiale som bare ikke ses så tydeligt fordi de endnu ikke har trænet lige så meget.

Mere om Gentofte-holdet i træner Siigs referat fra DM-stævnet.

Hos pigerne var det interessant at se at de fleste af spillerne på finaleholdene (Hjallese og Brøndby) var årgang 92 og nedefter, hvilket vil sige at vi måske kan se frem til en finale mellem de to samme hold, stort set uændrede, men et år ældre og stærkere til næste års U17-DM. Det lover da ret godt, synes jeg.

Ingen kommentarer: