onsdag, maj 07, 2008

Observation fra U15-DM

Jeg var både lørdag og søndag et smut i Lyngby for at kigge på U15-DM, og det var en fin oplevelse. Der er nogle gode volleyballspillere på vej. Ingen af dem er selvfølgelig færdigudviklede, og der er muligvis også en del som aldrig bliver specielt gode. Men noget af det spændende er jo det som vi snakker meget om på talentcenteret, nemlig at spotte hvem af dem der vil være rigtig gode om 10 år, og ikke bare hvem der er bedst i dag.

Det tør jeg ikke komme nærmere ind på. I stedet vil jeg fyre et par små observationer af.

Det var interessant at se trænere som William Menzel, Sven Brix, Jacob Petersen og Steen Spangen stå som trænere for ungdomshold. Alle er jo samtidig involveret med nogle af landets dygtigste spillere i eliteklubber og på landshold.

At de også prioriterer at dygtiggøre de unge spillere er al ære værd. Det viser at der et stykke hen ad vejen tænkes i mantraet om at give de bedste trænere til de yngste spillere. At det så også viser hvor store veksler der bliver trukket på nogle af vores største ildsjæle, er måske en anden side af sagen.

Den anden observation er at de sjællandske hold var ret dominerende, og at det fra provinsen faktisk kun var Hjallese (både hos HU15 og DU15) der kunne spille sig i semifinalerne. Det kan selvfølgelig bero på mange ting, måske også på at den større koncentration af kids- og teenhold i hovedstadsområdet gør spillerne bedre fordi de får flere gode kampe i årets løb?

Amagers drenge spillede sig i finalen, selv om de vist oprindelig slet ikke var kvalificeret til stævnet, men kom med på et sidste øjebliks afbud. Det viser vel at der uden for DM-feltet også kan findes interessante hold, og at det måske ville være ønskværdigt at give flere hold chancen for at deltage.

Ingen kommentarer: