torsdag, december 12, 2002

Volleyball sælger ikke sin sjæl for sendetid

Dansk Volleyball Forbund har overraskende taget afstand fra DR og sagt nej tak til at stationen transmitterer fra pokalfinalerne 17. december. Det er overraskende fordi volleyball i årevis har kæmpet for selv den mindste medieopmærksomhed. Sporten har nærmest haft ry for at sælge sin sjæl for sendetid - blandt andet på grund af nogle lidt kuriøse regelændringer omkring spillernes påklædning, boldens farver og pointsystemet.

Man kan diskutere om en sindssyg sendetid som DR tilbød (kl. 00.30 med genudsendelse 13.15 dagen efter) er bedre end slet ingen sendetid. Men det er fedt med en klar udmelding: Tv-sendetid er ikke alt. Der skal være en gensidig interesse. Sporten må bevare sin integritet og ikke bare bukke og skrabe fordi det er landsdækkende tv.

Spørgsmålet er så om det kan sætte gang i en debat, som selvfølgelig er det DVBF håber på ved at fremlægge kritikken offentligt. Den vil i hvert fald blive fulgt tæt her på siden. Og kampene bliver stadig vist på Viasat Sport, hvis man da ikke skal i Århus Stadionhal og se den.