mandag, april 12, 2010

KSV - Hvidovre 0-3 (23-25, 22-25, 16-25)

Vi havde ryggen mod muren inden denne kamp, og det har vi egentlig stadig. Men vi løste den første af de resterende opgaver på optimal vis.

Jeg selv var ikke engang omklædt til kampen. Vi havde 12 andre klar til kamp, men der blev ikke behov for at benytte alle, for de 8 der spillede, gjorde det fremragende. Og jeg må sige at det var en fed kamp at være tilskuer til.

Volleyball kan jo være meget mentalt betonet, og der er ingen tvivl om at vi spillede uden tro på os selv i det første opgør mod KSV. Vi arbejdede hårdt på at løse det problem frem til andet møde, men sandt at sige virkede holdet stadig lidt rådvildt i starten af kampen. Vi modtog ikke helt præcist, blev presset til nogle dårlige angrebsløsninger og kom hurtigt bagud med tre-fire point.

Vi var nede med 15-20 mod et ret solidt spillende KSV-hold, men en indskiftning af Morten Hjulmand i serven var med til at ændre spillets gang. Han scorede tre-fire point, og dermed var vi med i sættet igen. Ved 23-23 var det stadig KSV der havde sideout-fordelen, men Laust, der ellers havde vundet stort set alt indtil da, blev blokeret én mod én af Tim og slog derefter en på antennen.

2. sæt blev klart det mest velspillede og spændende i kampen. Vi formåede i starten af sættet ikke at lægge pres på KSV's sideout. Vi roterede to runder uden at score point i egen serv, men havde til gengæld selv fornuftigt siduout-spil, så vi kun var bagud med to-tre point. Vendepunktet i dette sæt blev en meget stærk periode i forsvaret af Necdet og godt transitionsspil. Afslutningen blev meget spændende med nogle lange dueller, hvor jeg på et tidspunkt trådte så meget ud af rollen assistent-coach at jeg blev helt begejstret over underholdningsværdien. Vi var bagud 20-21, men tog fem ud af de sidste seks bolde på fight og gode blokader.

I 3. sæt knækkede filmen måske lidt for KSV, samtidig med at vi gik amok i blokader. Der var egentlig tegn på svigtende koncentration i nogle elementer af spillet, men især Jacob Ramsgaard var så stærk i blokaderne at vi holdt et sikkert forspring hele vejen.

Det var fedt at holdet fandt tilbage til spillet fra sæsonens bedste præstationer i februar-marts. Det får vi også brug for, for der skal stadig vindes kampe. Ikast slog samme aften Holte med 3-2. Det var lidt af en overraskelse og bestemt ikke det resultat der passede os bedst. Men det var Ikasts anden femsæts-udesejr i dette slutspil. Nu kommer de på besøg hos os på fredag, og kravet til os er en sejr. Vi følger op med en tur til Ikast søndag.

KSV er nu på trods af deres gode grundspil i alvorlig nedrykningsfare og skal både vinde deres to sidste kampe og have hjælp fra andre. De møder Holte tirsdag aften.

Ingen kommentarer: