lørdag, november 04, 2006

Elitekval med en tom plads

Elitekvalifikationen til foråret kører efter den oprindelige plan, bare med en tom plads i en af de to rækker, hvor Holtes førstehold burde have været. Det har turneringsledelsen nu offentliggjort.

Det var vel nok også den mest oplagte løsning, men der havde været en lille usikkerhed om hvad der ville ske når nu der "manglede" et hold.

Peter Kjellerup havde her på siden et forslag om en samlet elitekval-række med alle 11 hold, som mødte hinanden én gang. Jeg synes det kunne have været ret interessant, for det har altid virket som lidt af et lotteri hvordan styrkeforholdet blev mellem de to puljer. På den anden side kunne det i den model også have været ret afgørende om man nu lige trak de rette modstandere på hjemmebane. Og det havde nok været problematisk at lave den ændring når nu den anden model er beskrevet i propositionerne.

Om der vil blive spekulere i at havne i den pulje hvor der kun er ét elitehold... Jeg tvivler på det. For det første er det altså svært at spekulere i den slags. Selv hvis man kan finde ud af at tabe med vilje, er ens placering jo også afhængig af andre holds resultater. For det andet tvivler jeg på at man får fordel af at havne i den række. Som det ser ud nu, kan det jo risikere at blive Aalborg HIK der bliver nummer 7, og dem vil jeg personligt meget gerne undgå at møde i kvalen, for jeg tror ikke de rykker ned. Så hellere for eksempel en pulje med både Amager og Spentrup. Men husk på at der jo kun er én oprykningsplads fra hver pulje i denne sæson, så der bliver nok ikke ligefrem tale om nogen gratis elitepladser ligegyldigt hvordan puljen bliver.

Vi spekulerer i hvert fald mest i at vinde resten af vores kampe i efteråret, hvilket sandsynligvis vil placere os på førstepladsen i øst.

Aage Christensen fra Divisionsdommerforeningen har lavet en side der automatisk beregner hvordan puljerne bliver ud fra de øjeblikkelige stillinger.

Ingen kommentarer: