mandag, februar 09, 2004

Smashende libero til SK Århus

SK Århus har gjort en meget interessant nyerhvervelse i den canadiske libero Lucas Snider. Han er ingen ringere end det canadiske landsholds libero. Med al respekt for de øvrige udlændinge i dansk volleyball (som alle er gode på dansk niveau) har man altid haft en fornemmelse af at deres niveau i international sammenhæng var til at overse. Der er Lucas Snider måske undtagelsen. I hvert fald er han for nylig blevet kåret til bedste forsvarer i Nordamerikas OL-kvalifikation. Det vidner jo om et vist niveau. Jeg glæder mig i hvert fald til at se ham.

Stiftstidendes artikel om ham er sjov af to grunde. For det første den fantastiske billedtekst, som foreslår at Lucas Snider skal forsøge at smashe SK Århus til medaljer. Det vil jeg fraråde hvis han spiller libero. For det andet citatet fra Thorkild Andersen, der viser hvor simpelt det egentlig er at skaffe sådan en spiller:
"Da det ikke gik helt, som vi havde håbet i slutspillet, kiggede vi os om efter forstærkning, og jeg ringede blandt andet til Canadas træner for at høre, om han havde spillere, der kunne være interesserede, og det havde han altså."
Elementært. Det må vi prøve i Hvidovre.